sábado, 26 de abril de 2014




 

Un cop llegida la lectura de Perrenoud he analitzat i relacionat el que havia escrit anteriorment sobre el meu mestre ideal.

La veritat que la meva manera d’expressar-me no ha estat tant explícita, però estic a temps de rectificar... ja que estic d’acord en moltes coses i no es que m’hagi deixat punts però m’he explicat de manera més global.

 
Quines de les competències assenyalades a la lectura té el teu mestre ideal?

-         Implicar als alumnes en els seus aprenentatges i en el seu treball.

-         Fomentar el treball en equip

-         Gestionar la progressió dels aprenentatges.

-         Animar a situacions d’aprenentatge ( en base als teus alumnes)

-         Informar i implicar als pares.

-         Organitzar la pròpia formació contínua.

( Aquestes serien les competències que tinc en comú amb en Philippe Perrenoud on he expressat com seria el meu mestre ideal )

 
Quines no té i, després de la lectura, hi afegiries?

-          Desenvolupar el sentit de la responsabilitat i la solidaritat.

-          Fomentar el desig d’aprendre i la curiositat ( no ho he posat d’ aquesta manera però evidentment estava posat de manera implícita, o per lo menys estava l’intenció).

-          Participar en la gestió de l’escola. ( tot i que actualment a la meva escoleta es parla de tot obertament, i moltes vegades fas algun paper a nivell de gestió econòmica que no hauria de fer)

-          Utilitzar noves tecnologies. ( molt important i sovint se’m passa, ja que com que no sóc massa tecnològica a vegades evito el que ja és inevitable...)

-          Fer front a situacions ajustades al nivell i a les possibilitats dels alumnes. (Això s’ha de fer sempre, però no ho havia recalcat).

-          Establir controls periòdics competencials i prendre decisions de progressió. ( com que a la meva escoleta no es sol fer, es passa, però crec que és molt important)

-          Afrontar els deures i els dilemes ètics de la professió ( encara estic molt verda, però molt important)

-          Oferir activitats de formació opcionals.


Hi ha alguna competència que té el teu mestre ideal i que no surt a la lectura? Quina?

Un cop llegida la lectura, reflexiones i em passa just lo contrari. Aquesta lectura és molt extensa i està tot ben explicat i especificat punt per punt. Després d’haver-la llegit afegiria i ho explicaria de manera més puntual. Ja que ho he fet més global com ja he dit anteriorment. Però el que sí que es veritat es que els punts més importants d’alguna manera sí que els he intentat transmetre. Jo no havia posat tantes competències per tant no es comparable.

L’únic que he posat jo que potser no he vist en la lectura es treballar sempre amb respecte i amor. Ja que aquesta lectura ens dona molta informació de totes les competències i ho expliquen molt bé, però potser s’han oblidat del més important de la nostra vocació que és fer-ho tot amb amor. Evidentment la meva manera d’explicar ha estat molt més col·loquial amb un vocabulari molt més proper. Però aquesta lectura m’ha fet reflexionar molt i m’ha agradat força, ja que fa que coneguis i vegis el que fas i no fas en l’actualitat.

I del decàleg fet a classe en grup, què modificaries?

Jo no puc assistir a totes les classes, i aquest dia no vaig poder venir, però he llegit i comentat amb les meves companyes el que es va treballar aquell dia i, personalment no canviaria res.

A més està explicat com a mi m’agrada, d’una forma simple i clara. Si hagués estat a classe aquell dia, hagués tingut en comú molts dels punts que han posat, trobo que està força encertat.

Tots els aspectes per a ser un bon mestre hi són.

Però si s’ha de filar prim, les meves companyes també es van deixar l’ús i el bon coneixement de les noves tecnologies, per tant, no vaig tant descompensada... Un bon mestre, en els temps que corren, ha de saber utilitzar no només de forma adequada les tecnologies que els petits tenen tant a l’abast i que aprenen amb tanta rapidesa, sinó que s’han de renovar constantment, a la mateixa velocitat que aquestes tecnologies.

Defineix un MESTRE COMPETENT

Després de tot el que s’ha dir resumidament un mestre competent ha de tenir:

-          Posseir habilitats

-          Posseir coneixements i saber com aplicar-los.

-           Estar obert a tot que el que arriba i adaptar-se adequadament.

-          Saber escoltar als teus alumnes

-          Respecte i amor cap als teus alumnes.

-          Ser una persona reflexiva i decisiva.

-          Sobretot, ha de creure en la seva professió i creure en un mateix.

-          Ha de saber fer feliços als nens i que gaudeixin dels dies a l’escola.

-          Ser persones que potenciïn la inclusió i ser democràtiques.

Escriu cinc coses que vols/ pots millorar com a futur mestre:

-          Ser una persona més pacient.

-          Aprendre a saber que fer en algunes situacions que em venen de nou i no sé com actuar per falta d’experiència moltes vegades.

-          A vegades sóc tan afectiva que em passen per sobre, és a dir, m’agradaria seguir sent-ho sense que els acabi malcriant. Saber posar els límits sense necessitat de cridar, o d’enfadar-te.

-          Poder millorar dia a dia per a ser una bona mestra.

-          Disposar d’eines per a totes les situacions.

-          Els problemes dels nens i les seves famílies un cop arribes a casa teva no les tinguis al cap.     

No hay comentarios:

Publicar un comentario